CENTRUMMYSTERIET

Bli en detektiv på sommarlovet! Hjälp Lasse och Maja att lösa centrum­mysteriet och tävla om fina priser. Öppet på gatuplan den 11 juni–11 augusti under centrumets öppettider.

Lasse och Maja har fått reda på att en stöld begicks nära centrum. De är bortresta på hemligt uppdrag och hinner inte utreda stölden, därför behöver de er hjälp.

De som blivit bestulna är Ragnhild och Doris Petersén från Valleby. Juveler har försvunnit från deras hem medan de besökte tandläkaren. Ett antal misstänkta var i centrum när stölden begicks. Ert jobb är att ta reda på vem som har motiv, saknar alibi för tiden när brottet begicks och dessutom stämmer in på signalementet. På plats finns figurer att ”förhöra”, som lämnar varsitt vittnesmål, och ert jobb blir att försöka lista ut vem tjuven är. Ni kan även få en ledtråd genom att leta upp de åtta tappade juvelerna.

De som lämnar in sitt svar i brevlådan på plats kan vinna ett gruppbesök på LasseMajas Deckarhus i Linköping eller en valfri bok med ett av Lasse och Majas mysterium.

Välkomna hit och lycka till!

Detta event görs i samarbete med Bonnier Carlsen, Sveriges ledande barnboksförlag. Läs mer om dem och deras sortiment på bonniercarlsen.se